Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
3 mei 2005 Nieuws

AFM onderzoekt misstanden bij ING

ING is volgens De Financiële Telegraaf onderwerp van een onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De aandacht van de financiële toezichthouder richt zich met name op een zeer risicovolle hypotheek.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Het is voor het eerst dat de AFM een dergelijk onderzoek start bij een beursgenoteerde onderneming. Belangrijkste punt van aandacht is Meerwaarde Hypotheek van ING-dochter Postbank, een hypotheekvorm die vorig jaar tot schrik van veel klanten ongekend risicovol bleek te zijn. Ook zou ING in negatieve zin zijn opgevallen bij het onderzoek van de toezichthouder naar beleggingsfondsen. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat sommige beleggingsinstellingen hun klanten financieel benadeelden. 

Volgens ING is het onderzoek ingegeven door de interne reorganisatie die sinds vorig jaar gaande is. ING heeft volgens eigen zeggen dan ook weinig te vrezen van de toezichthouder. Het concern verwacht geen boetes of ‘iets dergelijk’.

 

Bron: De Financiële Telegraaf, 03-05-2005

Rubrieken

Opvoerdatum

3 mei 2005

Laatst gewijzigd

3 mei 2005

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.